Když fantazie ožívá

V době, kdy jsem začala studovat medicínu, se rozšířil i můj vnitřní svět a jak se říká, políbila mě múza (nebo spis kopla do zadku?)...
Zjistila jsem, že každý člověk má dva typy mozku, ten levý - striktně racionální a logický, který dává příkazy v odrážkách a pravý, který vidí svět tak nějak líp než doopravdy je. Rada bych vám teď ukázala, jak můj pravý mozek občas funguje.
Jelikož je momentálně 5:14 ráno a já jedu ve vlaku (vstávala jsem ve 4), je tohle asi něco fakt nutného, protože jsem naprosto probraná a schopná psát, i když obvykle v tuto hodinu ještě tvrdě spím.

https://aotw-pd.s3.amazonaws.com/images/paint-72dpi.jpg


Jedu si takto hezky ráno na kole a po cestě potkám kočku. Přísahala bych, že se ta kočka usmívá. Nehybně stojí, zatímco já projedu kolem ní, nebojí se. Mám pocit, že mě hlídá. Cesta není úplně krátká, ale díky kolu je ohromně rychlá. Za ten kilometr se toho dá vidět opravdu hodně. Třeba když uslyšíte rámus z křoví a vidíte kolem proběhnout stín, kterému nechybí obrovské tesáky a vy byste mohli přísahat, že vám ten stín připomíná legendární čupakabru. Existují?...
Někde vzadu v hlavě se vám začnou prolínat myšlenky a vidíte kontrasty, vždyť celý svět je jen o kontrastech a dobro vždycky zvítězí nad zlem.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/1d/c7/7c/1dc77c635e9e29c471814796c6e4c1b4.jpg

Když přijíždíte na nádraží, vaši známí jsou tam, jako vždy, dřív. Je to například ten zpěvák z Coldplay, nebo tři páni, vzdáleně připomínající členy kapely Beatles v jejich nejlepším období. A vy tak stojíte nad koleji, vlak se blíží, a jen na vteřinu si připadáte tak tragická, jako Anna Karenina.

A najednou jste na cestě do Brna, ničím jiným než mírně zmodernizovaným bradavickým expresem, přemýšlíte nad tím, co nechutně sladkého si dáte v té kavárně V melounovém cukru. Začnete si představovat zasněžené Prasinky, protože ten název je stejně cool, jako například Medový ráj.
Když nasedáte do autobusu šedesátjednašedesátin, v ruce máslový ležák z KofiKofi, začíná se kolem vás shromažďovat čím dál tím víc kouzelníků a mudlů ubývá. Nebo spíš se tyto dva světy tak nějak propojují, protože je to pro mudly jediná cesta, jak se dopravit ke Svatému Mungovi, který na ně působí, jako iluze Fakultní nemocnice Bohunice.
Do autobusu občas teda přijde i Stan Silnička, kterého jakožto očištěného smrtijeda zaměstnalo Ministerstvo kouzel na jeho staré místo - a to jako kontrolora cestovních dokladů (neboli revizora).
Pokud ho potkáte, vždy mu musíte ukázat svůj průkaz, jinak zaplatíte pokutu 10 galeonů a je s tím teda moc práce a vyřizování.
Ale teď už jedem, Ernie!

http://img.picturequotes.com/2/21/20129/happiness-can-be-found-even-in-the-darkest-of-times-if-one-only-remembers-to-turn-on-the-light-quote-1.jpg


A najednou kráčím ke vchodu nově dostavěné budovy oxfordské university. Připadám si jako Steven Hawking a jsem hrozně, ale hrozně vděčná, že mám možnost tady studovat a pokaždé za to moc děkuji. Na chodbě potkávám McDreamyho z mého ročníku, usměju se jak idiot, protože se mi Derek Sheperd opravdu líbí, ale jsem upřímně ráda, že si již našel svou krásnou Meredith Grey.

http://everydaypowerblog.com/wp-content/uploads/2015/03/Screen-Shot-2015-03-30-at-5.28.44-PM.gif

Následuje pozvání do Továrny na Čokoládu, protože jsem minulý semestr dostala Zlatý kupón. To víte, u nás je nehledáte v čokoládách, ale máte na něj nárok tehdy, pokud jste na konci letního semestru úspěšně obstáli v Hunger games, a že ty hry byly opravdu krvavé.
"Vítejte hvězdy, Země vás zdraví. Jmenuji se Willy Wonka."
A najednou se ocitáme hluboko ponoření do jeho kouzelné Továrny, kterou převážně tvoří růžové barvivo hematoxylin-eosin. Každý týden zvolí Willy jinou místnost a tu my poté do detailů zkoumáme. V každé je něco jiného, a velmi zajímavého. Ať už je to sladký víceřadý cylindrický epitel s řasinkami z té nejjemnější čokolády, či mucinózní žlázy, ze kterých se do posledního zbytku snažíme vymačkat tu lahodnou průhlednou tekutinu zvláštního zápachu, která je ale tak ohromně dobrá!
Můžeme se utlouct po lymfatických uzlících z želatiny, která se vám rozplývá na jazyku a pak přichází na řadu to ostatní - lékořicové myofibrily, kokosové retikulární vazivo, vény se žvýkačkovou příchutí, které můžete žvýkat, jak dlouho jen chcete a arterky - no, ty chutnají podle vaší momentální nálady. Kolem nás poskakují Umpalumpové a sladkosti a mňaminy pořád doplňují a dávají nám cenné rady, jak ty všechny barvy, tvary a příchutě rozeznat. Ale to víte, jakmile nám pozvání do Továrny skončí, což bude brzy, budeme už muset sami a bez pomoci složit před Willym zkoušku, aby našel dědice a pustil nás dál. Nesmíme ho zklamat, přece jen si už objevil první šedivý vlas.

http://www.quotesforbros.com/wp-content/uploads/2014/07/best-willy-wonka-quotes-if-you-want-to-view-paradise.jpg

S elegancí a krásou Bond girl proplouvám palbou biochemických vzorců, které se na mě valí ze všech stran. Tato přestřelka se odehrává 2x týdně a po ní už si moc krásně a elegantně opravdu nepřipadám. No nic, časem to zlepším a nakonec mi bude odměnou dobrá známka v indexu od samotného agenta 007 nebo jeho nadřízené eM. A to za to přece stojí, no ne?
Bohužel, jak jsme letos zjistili, Perníkový táta ukončil s naší oxfordskou universitou spolupráci, protože nám náhle a nečekaně skončily laborky z biochemie. Rádi za to nejsme, ale Bond říkal, že je to pro naše vlastní dobro, a že vlastně Perníkový táta byl padouch.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbmvpVcllZX-4t1mgPHG8de6kMD37QMQBL_GV7OeMtY5792vOvy37oYG25P0T07_rIURdYTQx6zqHkzcewzjxCNi6kIjHUnX8bVY6ruYIlqsLZl07MvjjhaiRf9uwRrmU750GtX83jrxpK/s1600/page1.jpg

Jako poslední mě čeká procházka seriálem Game of Thrones, protože na konci roku umře spousta mých oblíbených charakterů. S inteligencí Tyriona Lannistera však tímto slibují, že se nevzdám!
"I drink and I know things."
Je mi jasné, že Cersei bude oříšek, ale je zde ještě alternativa v podobě Lady StoneHeart nebo Jamieho. Uvidíme, jak to dopadne, věřím, že J. R. R. Martin bude tentokrát velmi shovívavý.
Nakonec vkročím do ústavu A20, neboli nemocnice Princeton - Plainsboro, Po chvíli přichází samotný Dr. House, akorát v ženském těle. Podrobné výklady nám dávají skvělou možnost se trochu zorientovat v problematice fyziologie lidského těla a samozřejmě nechybí notná dávka sarkasmu a ironie. Ne, že bychom se báli, ona je totiž opravdu nejlepší a takový respekt, jaký si dokázala vytvořit, je obdivuhodný a my jen tajně doufáme, že nás jednou vezme k sobě do týmu.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/a8/e8/e1/a8e8e119ce0724aec384ed55e445a95b.jpg

Každých 14 dní si sedám v rámci ústavu A20 do posluchárny, kde se snažím vnímat výklad učiva. Avšak připadám si jako v Říši divů.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/c7/08/d5/c708d504599a0c868adb431952126dff.jpg

"Eat me"
"Drink me"
Dozvídám se, že kočky opravdu mluví, sledují mě a chrání, že dokážou zmizet. Že Nádherňajs, i když je ještě v nedohlednu, se pomalu, ale jistě blíží, a že nám dochází Čas. Spadla jsem do králičí nory. Je to skutečné, nebo je to sen? Nevím. Ale jednu věc, kterou opravdu vím, je ta, že do snídaně jsem schopná uvěřit až v šest nemožností:

Six impossible things before breakfest

Za prvé
Existuje nápoj, který povzbudí. 
Za druhé 
A koláč, který neuškodí. 
Za třetí 
Učitelé mluví. A my máme poslouchat 
Za čtvrté 
Spolužáci můžou zmizet (odejít). 
Za páté 
Lékařská fakulta je skutečné a krásné místo. 
Za šesté  
Já budu doktorka. 

http://quotesnhumor.com/wp-content/uploads/2016/02/20-Inspiring-Alice-in-Wonderland-Quotes-wise.jpg


Komentáře

  1. Ahoj nadšená medičko! :) Tak koukám, že jsi asi každému vyrazila dech, když tu nejsou žádné komentáře. :) Tvůj článek se mi moc líbil, takové kreativní osvěžení v tento zamračený den. :) Chci Ti poděkovat za Tvůj blog i instagram, a za Tvé dobré srdce. Ukazuješ všem medikům (sama jsem o pár ročníků víš :) ) i laikům, že se to studium dá přežít i bez ujmy na fantazii, s vychutnáváním si krás běžného života. :) Jen tak dál, moc Ti fandím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čauky :)
      Mám podezření, kdo tak můžeš být, ale jistá si nejsem :D Moc děkuji za krásný komentář, strašně si toho cením. Já jen doufám, že mi tohle všechny vydrží i do vyšších ročníků, protože je to jedna z těch lepších stránek mě samotné.
      Tobě přeji taky mnoho úspěchů ve studiu, doufám, že to zdárně doklepeš na ten náš vysněný titul MUDr. a budeš skvělá doktorka :)
      Btw.: Komentáře nejsou, ale přišla mi kupa soukromých zpráv o tom, jak je článek skvělý, takže jsem spokojená i tak :)) Feedback mám :D

      Vymazat
  2. No teda, tohle je originální a milé :)) Akorát jsem zjistila, že u některých osob vůbec nevím o koho jde. Budu muset doplnit mezery :-D Ale četlo se to hezky :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda! U koho treba? 😂 At vim, kdo tak nejvic unika 😊 Jinak jsem moc rada, ze se ti libi 😊😊

      Vymazat
    2. No třeba ten Nádherňajs, to vůbec nevím, co/kdo to je :D

      Vymazat
    3. To je zase z Alenky :D Byl to den, kdy měla zabít Tlachapouda a mé přeinterpretovnání na den, kdy mě čeká zkouška z fyzioly :D :)

      Vymazat
  3. Jú, V melounovém cukru, děkuji za připomenutí! :-) Musím si to zase znova někdy přečíst... :-) A přidávám se k medičce z LFHK, v určitých částech jsem teda dost nevzdělaná. :-D Ale moc krásný článek! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lapinko, taky mi prosim hod feedback, ktere postavy nejsou jasne, protoze jsem si myslela, ze to fakt budou znat vsichni 😂 Moc dekuji za pochvalu!! Melounovy cukr je skvely, doporucuju zajit! Kdybys chtela tipy na super mista v Brne, staci rict 😂😊

      Vymazat
    2. Když to je tím, že moc nekoukám na filmy :D šedesát jedna šedesátin, kočka z Alenky, game of thrones a tak.. :D
      A dekuji za tipy :-) četla jsi tu knížku? V melounové cukru?:-)

      Vymazat
    3. 60 a 61 jsou busy, kterými se vozím do Kampusu :D Kočka z Alenky, to bys fakt musela vidět ♥ A Game of thrones, je to snůška kladně/záporných postav převedená na naše zkoušející :D...
      Knížku jsem nečetla, ani netuším, že nějaká je :D Jdu kouknout, co je to zač :)

      Vymazat
  4. Nemám slov... prostě boží! Další nakopnutí, že tam fakt chci. :)
    Akorát jsem se občas ztrácela, to bude těmi odbornými terminy. ;) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odbornymi terminy? Taky prosim o feedback a ja to hned napravim 😂😊 Jsem rada, ze clanek pusobi motivacne, uvidis, ze to jednou vyjde! 😊😊

      Vymazat
  5. Takže nejsu jediná, kdo občas přemýšlel, na koho to je narážka? Ufff :D Mně se teda šíleně líbí ten úplně první obrázek, docela vystihuje náladu a pocity zbytku článku (y)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano 😂 Fakt si na nicem nejedu! Jen jsem nekdy out of reality 😊 A stejne jako ostatni, taky prosim o feedback, co nebylo jasne 😊😊 dekuji!

      Vymazat

Okomentovat